ŚNIADANIA W MO.
Śniadania jak i wszystkie potrawy w menu przyrządzamy od podstaw ze świeżych składników. Inspirację do tworzenia dań czerpiemy z każdego zakątka świata, co sprawia, że nasze jedzenie jest ciekawe, różnorodne i smaczne.
Śniadania w MO. to dla jednych już stały rytuał bez którego życie byłoby smutniejsze a dla innych interesujące odkrycie, że śniadania nie muszą być wcale nudne…
ŚNIADANIA W MO.
Serwujemy do godziny 14:00 | |
---|---|
TOST Z ŁOPATKĄ WIEPRZOWĄ szarpana wieprzowina na maślanym toście własnego wypieku z serem cheddar, jajkiem sadzonym, żółtym sosem bbq, grillowanym porem i szczypiorkiem |
39 |
|
|
HASH BROWN chrupiący placek ziemniaczany z marmoladą z chorizo, kwaśną śmietaną, jajkami poszetowymi i sałatką z kopru włoskiego |
36 |
|
|
BUŁECZKI Z KREWETKAMI bułeczki maślane naszego wypieku/ pasta jajeczna/ smażone krewetki/ sałata/ szczypiorek/ połowa karmelizowanej pomarańczy |
38 |
|
|
PIECZONA KASZANKA z burakiem i jabłkiem, sadzonym jajkiem, dressingiem miodowe chilli, orzechami, ziołami i maślanym pieczywem |
36 |
|
|
TOST BURAK KOZI SER tost z razowego pieczywa z masłem sweet chilli, kozim serem, burakiem, orzechami laskowymi i rukolą |
32 |
|
|
JAJKA PO TURECKU jajka poszetowe na jogurcie greckim z sałatką z cukinii, mięty i pistacji, aromatycznym masłem z chilli i grillowanymi pitami |
34 |
|
|
CREPES SUZETTE francuskie naleśniki w karmelowo pomarańczowym sosie z chantilly z białej czekolady |
32 |
|
|
CHAŁKA chałka domowego wypieku z marmoladą z rabarbaru i hibiskusa, kremem chantilly, grejpfrutem i kruszonką z białej czekolady |
34 |
|
|
JAJECZNICA NA MAŚLE Z PARMEZANEM trzy jajka/ podawana na grzance z chleba naszego wypieku, masłem i miksem sałat i dressingiem |
25 |
|
|
JAJECZNICA Z BOCZKIEM I CEBULĄ trzy jajka/ podawana z chlebem razowym naszego wypieku, masłem i miksem sałat i dressingiem |
27 |
|
ZUPY
CHŁODNIK Z LUBCZYKU z winogronem i serem Taleggio |
25 |
|
|
KREM Z BIAŁYCH SZPARAGÓW z grzankami, parmezanem i brązowym masłem |
30 |
|
PRZYSTAWKI
TATAR z wołowiny, z żółtkiem, ogórkiem kiszonym, marynowaną czerwoną cebulką, musztardą francuską, kruszonymi orzeszkami, świeżym lubczykiem. Podawany z pieczywem własnego wypieku i masłem |
40 |
|
|
GRILLOWANE SZPARAGI z sosem Taleggio, cebulką balsamiczną i chrupiącymi ziemniakami |
39 |
|
|
POJMIDORY ałatka z kolorowych pomidorów z pastą z soczewicy, delikatnym dressingiem na bazie maślanki i fasolką mung |
28 |
|
|
BOCZEK CONFIT z gotowanymi liśćmi kapusty, brokułem bimi chrupiącą skórą i dressingiem z fermentowanego chilli |
43 |
|
|
PIECZYWO NA ZAKWASIE |
15 |
|
|
SAŁATKA MANGO z pieczonym batatem, orzechami w karmelu, delikatnym dressingiem curry, kokosem i prażonymi płatkami ryżowymi |
42 |
|
MAKARONY
JAGNIĘCINA wolno pieczona noga jagnięca z perłowym kuskusem, kozim serem, granatem, miętą i kiszoną czerwoną cebulą |
65 |
|
|
AGNOLOTTI włoskie agnolotti z serem ricotta, sosem z kiszonych pomidorów, rukolą i parmezanem |
55 |
|
DANIA GŁÓWNE
Dostępne od godziny 11:00 | |
---|---|
BURGER WOŁOWY z sosem serowym, sałatą rzymską, pomidorem, ogórkiem kiszonym, czerwoną cebulą, majonezem aioli, cheddarem irlandzkim i chipsem z tapioki |
49 |
|
|
LABRAKS AU PISTOU okoń morski z wiosennymi warzywami w delikatnym wywarze i bazyliowym pesto |
69 |
|
|
WIOSENNY CEZAR liście sałaty rzymskiej, zielony sos cezar, pieczony kurczak, boczek, maślane grzanki, groszek cukrowy zioła |
48 |
|
|
KACZKA CONFIT udko z kaczki z domową pyzą, kapustą z pistacjami i marmoladą ratatouille |
69 |
|
|
KALAFIOR PANKO marynowany stek z kalafiora, smażony w panko z porem, grillowanym szczypiorem, karmelizowanym puree z kalafiora i salsą verde |
55 |
|
|
ANTRYKOT BLACK ANGUS (350G) z sosem pieprzowym, ziemniaczanym hash brown i sałata rzymską z parmezanowym dressingiem |
150 |
|
PULLED PORK
Burgery z szarpaną wieprzowiną i dodatkami. Dostępne są dwie wielkości: Standard ok 300g oraz King Size ok 500g | |
---|---|
BBQ ser żółty, sos bbq, coleslaw, pikle |
37/ 42 |
|
|
NACHOS ser żółty, nachosy, majonez jalapeno, sałata |
37/ 42 |
|
|
CHEESE ser żółty, sos serowy, ser lazur, świeże zioła |
38/ 43 |
|
|
MUSTARD&ONION sos musztardowo-miodowy, cebula prażona, ogórek kiszony |
35/40 |
|
|
HOT&SPICY sos serowy, jalapeno, bekon, sriracha, sałata |
38/43 |
|
|
CHORIZO pomidorowe chutney, chorizo, majonez aioli, sałata |
38/43 |
|
|
ORIENTAL orientalna sałatka, sezam, kolendra, sos hoisin, majonez limonkowy |
38/43 |
|
FRYTKI
małe/ duże | |
---|---|
KLASYCZNE z majonezem |
15/22 |
|
|
CAYENNE z czosnkiem, natką i sriracha majo |
17/23 |
|
|
ZIOŁOWE z posypką ziołową i chimichurri majo |
17/23 |
|
|
SEROWE z sosem serowym i szczypiorkiem |
18/23 |
|
|
PARMEZAN frytki z tartym parmezanem i natką |
19/24 |
|
|
FRYTKI Z KREWETKAMI z sosem aioli i kolendrą |
29/39 |
|
DESERY
STICKY TOFFEE PUDDING ciepłe ciasto bananowe z sosem tofi, karmelizowanym bananem i lodami śmietankowymi |
30 |
|
|
TIRAMISU krem mascarpone, domowe biscotti nasączone w espresso i likierze disaronno, kakao i orzech laskowy |
30 |
|
|
ANANASOWY TRIFLE z kremem kokosowym z białą czekoladą, chlebowym puddingiem, pistacjami i lodami |
30 |
|
|
LODY ŚMIETANKOWE z puree z marakui, miodem z limonką |
28 |
|
Informacja o alergenach i produktach powodujących nietolerancje pokarmowe
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
W naszej kuchni używane są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚĆI ALERGENÓW” lub 'MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY” wymienione w tabeli poniżej:
-
Zboża zawierające gluten - Pszenica, żyto, jęczmień, owies, mąka (wszystkie rodzaje), płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kuskus, kasza jęczmienna, gryczana, jaglana, makaron, bułka tarta, kawa inka, groszek ptysiowy, grzanki, biszkopty, pieczywo białe, bułki, otręby, ciasta, rodzynki
-
Mleko - Mleko, masło, jogurt, ser, twaróg, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, kisiel, budyń, wędlina
-
Jaja - Jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny, majonez, musy, sosy
-
Ryby - Ryby surowe-mrożone, przetworzone-konserwy rybne
-
Soja - grzanki
-
Seler - Seler jako korzeń, łodyga i liście
-
Gorczyca - Musztarda, wędliny, produkty mięsne, przyprawa carry, mieszanki przypraw
-
Nasiona sezamu - Ziarno sezamowe, masło sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki
-
Skorupiaki - Mule, małże
-
Orzechy - Krem orzechowy, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe
-
Dwutlenek siarki - Owoce suszone- w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela
-
Łubiny - Nasiona łubinu oraz mąki; występują w niektórych rodzajach chleba, kruchego ciasta i makaronu
-
Orzeszki ziemne - Masło arachidowe, bakalie
-
Mięczaki - Małże, ośmiornice, ostrygi, przegrzebki, ślimaki, kalmary, mątwy