69vnphim sex sexj88vn6969vn 123b5679 123b j88
MOBAR Food & Drinks

MO.SPECJAŁY

MO.Specjały to pozycje w menu, które zasługują na specjalną uwagę. Dania są niebanalne, wyglądają obłędnie i smakują jeszcze lepiej. Najlepiej komponują się wszystkie na raz, z intencją do dzielenia się w akompaniamencie wina lub drinka…

ŚNIADANIA W MO.

Serwujemy do godziny 14:00

TOST Z ŁOPATKĄ WIEPRZOWĄ

szarpana wieprzowina na maślanym toście własnego wypieku z serem cheddar, jajkiem sadzonym, żółtym sosem bbq, grillowanym porem i szczypiorkiem

39


HASH BROWN

chrupiący placek ziemniaczany z marmoladą z chorizo, kwaśną śmietaną, jajkami poszetowymi i sałatką z kopru włoskiego

36


BUŁECZKI Z KREWETKAMI

bułeczki maślane naszego wypieku/ pasta jajeczna/ smażone krewetki/ sałata/ szczypiorek/ połowa karmelizowanej pomarańczy

38


PIECZONA KASZANKA

z burakiem i jabłkiem, sadzonym jajkiem, dressingiem miodowe chilli, orzechami, ziołami i maślanym pieczywem

36


TOST BURAK KOZI SER

tost z razowego pieczywa z masłem sweet chilli, kozim serem, burakiem, orzechami laskowymi i rukolą

32


JAJKA PO TURECKU

jajka poszetowe na jogurcie greckim z sałatką z cukinii, mięty i pistacji, aromatycznym masłem z chilli i grillowanymi pitami

34


CREPES SUZETTE

francuskie naleśniki w karmelowo pomarańczowym sosie z chantilly z białej czekolady

32


CHAŁKA

chałka domowego wypieku z marmoladą z rabarbaru i hibiskusa, kremem chantilly, grejpfrutem i kruszonką z białej czekolady

34


JAJECZNICA NA MAŚLE Z PARMEZANEM

trzy jajka/ podawana na grzance z chleba naszego wypieku, masłem i miksem sałat i dressingiem

25


JAJECZNICA Z BOCZKIEM I CEBULĄ

trzy jajka/ podawana z chlebem razowym naszego wypieku, masłem i miksem sałat i dressingiem

27


ZUPY

CHŁODNIK Z LUBCZYKU

z winogronem i serem Taleggio

25


KREM Z BIAŁYCH SZPARAGÓW

z grzankami, parmezanem i brązowym masłem

30


PRZYSTAWKI

TATAR

z wołowiny, z żółtkiem, ogórkiem kiszonym, marynowaną czerwoną cebulką, musztardą francuską, kruszonymi orzeszkami, świeżym lubczykiem. Podawany z pieczywem własnego wypieku i masłem

40


GRILLOWANE SZPARAGI

z sosem Taleggio, cebulką balsamiczną i chrupiącymi ziemniakami

39


POJMIDORY

ałatka z kolorowych pomidorów z pastą z soczewicy, delikatnym dressingiem na bazie maślanki i fasolką mung

28


BOCZEK CONFIT

z gotowanymi liśćmi kapusty, brokułem bimi chrupiącą skórą i dressingiem z fermentowanego chilli

43


PIECZYWO NA ZAKWASIE

15


SAŁATKA MANGO

z pieczonym batatem, orzechami w karmelu, delikatnym dressingiem curry, kokosem i prażonymi płatkami ryżowymi

42


MAKARONY

JAGNIĘCINA

wolno pieczona noga jagnięca z perłowym kuskusem, kozim serem, granatem, miętą i kiszoną czerwoną cebulą

65


AGNOLOTTI

włoskie agnolotti z serem ricotta, sosem z kiszonych pomidorów, rukolą i parmezanem

55


DANIA GŁÓWNE

Dostępne od godziny 11:00

BURGER WOŁOWY

z sosem serowym, sałatą rzymską, pomidorem, ogórkiem kiszonym, czerwoną cebulą, majonezem aioli, cheddarem irlandzkim i chipsem z tapioki

49


LABRAKS AU PISTOU

okoń morski z wiosennymi warzywami w delikatnym wywarze i bazyliowym pesto

69


WIOSENNY CEZAR

liście sałaty rzymskiej, zielony sos cezar, pieczony kurczak, boczek, maślane grzanki, groszek cukrowy zioła

48


KACZKA CONFIT

udko z kaczki z domową pyzą, kapustą z pistacjami i marmoladą ratatouille

69


KALAFIOR PANKO

marynowany stek z kalafiora, smażony w panko z porem, grillowanym szczypiorem, karmelizowanym puree z kalafiora i salsą verde

55


ANTRYKOT BLACK ANGUS (350G)

z sosem pieprzowym, ziemniaczanym hash brown i sałata rzymską z parmezanowym dressingiem

150


PULLED PORK

Burgery z szarpaną wieprzowiną i dodatkami. Dostępne są dwie wielkości: Standard ok 300g oraz King Size ok 500g

BBQ

ser żółty, sos bbq, coleslaw, pikle

37/ 42


NACHOS

ser żółty, nachosy, majonez jalapeno, sałata

37/ 42


CHEESE

ser żółty, sos serowy, ser lazur, świeże zioła

38/ 43


MUSTARD&ONION

sos musztardowo-miodowy, cebula prażona, ogórek kiszony

35/40


HOT&SPICY

sos serowy, jalapeno, bekon, sriracha, sałata

38/43


CHORIZO

pomidorowe chutney, chorizo, majonez aioli, sałata

38/43


ORIENTAL

orientalna sałatka, sezam, kolendra, sos hoisin, majonez limonkowy

38/43


FRYTKI

małe/ duże

KLASYCZNE

z majonezem

15/22


CAYENNE

z czosnkiem, natką i sriracha majo

17/23


ZIOŁOWE

z posypką ziołową i chimichurri majo

17/23


SEROWE

z sosem serowym i szczypiorkiem

18/23


PARMEZAN

frytki z tartym parmezanem i natką

19/24


FRYTKI Z KREWETKAMI

z sosem aioli i kolendrą

29/39


DESERY

STICKY TOFFEE PUDDING

ciepłe ciasto bananowe z sosem tofi, karmelizowanym bananem i lodami śmietankowymi

30


TIRAMISU

krem mascarpone, domowe biscotti nasączone w espresso i likierze disaronno, kakao i orzech laskowy

30


ANANASOWY TRIFLE

z kremem kokosowym z białą czekoladą, chlebowym puddingiem, pistacjami i lodami

30


LODY ŚMIETANKOWE

z puree z marakui, miodem z limonką

28


Informacja o alergenach i produktach powodujących nietolerancje pokarmowe

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

W naszej kuchni używane są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚĆI ALERGENÓW” lub 'MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY” wymienione w tabeli poniżej:

  • Zboża zawierające gluten - Pszenica, żyto, jęczmień, owies, mąka (wszystkie rodzaje), płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kuskus, kasza jęczmienna, gryczana, jaglana, makaron, bułka tarta, kawa inka, groszek ptysiowy, grzanki, biszkopty, pieczywo białe, bułki, otręby, ciasta, rodzynki

  • Mleko - Mleko, masło, jogurt, ser, twaróg, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, kisiel, budyń, wędlina

  • Jaja - Jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny, majonez, musy, sosy

  • Ryby - Ryby surowe-mrożone, przetworzone-konserwy rybne

  • Soja - grzanki

  • Seler - Seler jako korzeń, łodyga i liście

  • Gorczyca - Musztarda, wędliny, produkty mięsne, przyprawa carry, mieszanki przypraw

  • Nasiona sezamu - Ziarno sezamowe, masło sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki

  • Skorupiaki - Mule, małże

  • Orzechy - Krem orzechowy, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe

  • Dwutlenek siarki - Owoce suszone- w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela

  • Łubiny - Nasiona łubinu oraz mąki; występują w niektórych rodzajach chleba, kruchego ciasta i makaronu

  • Orzeszki ziemne - Masło arachidowe, bakalie

  • Mięczaki - Małże, ośmiornice, ostrygi, przegrzebki, ślimaki, kalmary, mątwy