69vnphim sex sexj88vn6969vn 123b5679 123b j88
MOBAR Food & Drinks

ŚNIADANIA W MO.

Śniadania jak i wszystkie potrawy w menu przyrządzamy od podstaw ze świeżych składników. Inspirację do tworzenia dań czerpiemy z każdego zakątka świata, co sprawia, że nasze jedzenie jest ciekawe, różnorodne i smaczne.

Śniadania w MO. to dla jednych już stały rytuał bez którego życie byłoby smutniejsze a dla innych interesujące odkrycie, że śniadania nie muszą być wcale nudne…

ŚNIADANIA W MO.

Serwujemy do godziny 14:00

TOST Z ŁOPATKĄ WIEPRZOWĄ

szarpana wieprzowina na maślanym toście własnego wypieku z serem cheddar, jajkiem sadzonym, żółtym sosem bbq, grillowanym porem i szczypiorkiem

39


HASH BROWN

chrupiący placek ziemniaczany z marmoladą z chorizo, kwaśną śmietaną, jajkami poszetowymi i sałatką z kopru włoskiego

40


BUŁECZKI Z KREWETKAMI

bułeczki maślane naszego wypieku/ pasta jajeczna/ smażone krewetki/ sałata/ szczypiorek/ połowa karmelizowanej pomarańczy

42


PIECZONA KASZANKA

z burakiem i jabłkiem, sadzonym jajkiem, dressingiem miodowe chilli, orzechami, ziołami i maślanym pieczywem

36


TOST BURAK KOZI SER

tost z razowego pieczywa z masłem sweet chilli, kozim serem, burakiem, orzechami laskowymi i rukolą

32


JAJKA PO TURECKU

jajka poszetowe na jogurcie greckim z sałatką z cukinii, mięty i pistacji, aromatycznym masłem z chilli i grillowanymi pitami

38


CREPES SUZETTE

francuskie naleśniki w karmelowo pomarańczowym sosie z chantilly z białej czekolady

36


TOST FRANCUSKI

z pieczonymi jabłkami, syropem klonowym, orzechami włoskimi, cynamonem i kremem z białej czekolady

38


JAJECZNICA NA MAŚLE Z PARMEZANEM

trzy jajka/ podawana na grzance z chleba naszego wypieku, masłem i miksem sałat i dressingiem

25


JAJECZNICA Z BOCZKIEM I CEBULĄ

trzy jajka/ podawana z chlebem razowym naszego wypieku, masłem i miksem sałat i dressingiem

27


ZUPY

KREM Z PORA I ZIEMNIAKA

z jakiem panko i ziołową oliwą

25


MARCHEWKOWY KREM CAPE MALAY

z mleczkiem kokosowym i ziołami

25


PRZYSTAWKI

TATAR

z wołowiny, z żółtkiem, ogórkiem kiszonym, marynowaną czerwoną cebulką, musztardą francuską, kruszonymi orzeszkami, świeżym lubczykiem. Podawany z pieczywem własnego wypieku i masłem

45


SZASZŁYK Z KURCZAKA

sałatka z buraka, marchewki i rzodkiewki z ziołami i jeżynowym dressingiem

35


FENKUŁ W SZAFRANIE

z komosą ryżową, granatem i dressingiem tahini

35


TRUFLOWA POLENTA

chrupiąca polenta z kremem truflowym, miodem, hibiskusem i jeżyną

38


TATAR Z TUŃCZYKA

w dressingu Togarashi z chrupiącym ryżem, rzodkiewką i grillowaną dymką

52


PIECZYWO NA ZAKWASIE

z ubijanym masłem

15


MAKARONY

PIEROGI Z JAGNIĘCINĄ

w sosie tahini z dressingiem tagine, jabłkiem, miętą i grzankami sumak

69


SPAGHETTI ALLA CHITARRA

w zielonej emulsji z jarmużu, szpinaku i bazylii, prażonym czosnkiem i chilli, opiekanym brie i grillowana kapustą

62


DANIA GŁÓWNE

Dostępne od godziny 11:00

BURGER WOŁOWY

z marmoladą z cebuli, majonezem truflowym, szczypiorem, sałatą rzymską i chipsem z ziemniaka

52


DORADA

parowana dorada z krewetką tygrysią, makaronem ryżowym vermicelli, zielonymi warzywami i orientalnym dressingiem

69


ANTRYKOT

stek z antrykotu z masłem Café de Paris, kremowym puree ziemniaczanym, pieczoną cebulą, sosem z czerwonego wina

145


KACZKA

pieczona pierś kaczki z puree z buraka, jaglanymi gnocchi, puree z jabłka, owocem goji, dressingiem z selera i orzechów laskowych

75


KOFTA Z CIECIERZYCY

falafel z puree z kalafiora, marynowanym ogórkiem, kuskusem i ziołową sałatką

55


KARK WOŁOWY PANKO

z czerwoną kapustą, imbirem, złotymi rodzynkami, pastą z selera i chrupiącym porem

67


MO.KACZKA

kanapka z szarpaną piersią kaczki, orientalną sałatką z marchewki, ogórka i rzodkiewki, sosem hoisin, majonezem limonkowym i świeżą kolendrą

58


PULLED PORK

Burgery z szarpaną wieprzowiną i dodatkami. Dostępne są dwie wielkości: Standard ok 300g oraz King Size ok 500g

BBQ

ser żółty, sos bbq, coleslaw, pikle

42


NACHOS

ser żółty, nachosy, majonez jalapeno, sałata

42


CHEESE

ser żółty, sos serowy, ser lazur, świeże zioła

42


MUSTARD&ONION

sos musztardowo-miodowy, cebula prażona, ogórek kiszony

40


HOT&SPICY

sos serowy, jalapeno, bekon, sriracha, sałata

43


CHORIZO

pomidorowe chutney, chorizo, majonez aioli, sałata

42


ORIENTAL

orientalna sałatka, sezam, kolendra, sos hoisin, majonez limonkowy

43


FRYTKI

małe/ duże

KLASYCZNE

z majonezem

15/22


CAYENNE

z czosnkiem, natką i sriracha majo

17/23


ZIOŁOWE

z posypką ziołową i chimichurri majo

17/23


SEROWE

z sosem serowym i szczypiorkiem

18/23


PARMEZAN

frytki z tartym parmezanem i natką

19/24


FRYTKI Z KREWETKAMI

z sosem aioli i kolendrą

29/39


DESERY

STICKY TOFFEE PUDDING

ciepłe ciasto bananowe z sosem tofi, karmelizowanym bananem i lodami śmietankowymi

32


CZEKOLADOWY TRIFLE

krem pralinowy z czekoladową truflą, lodami z palonego masła i orzechami laskowymi w karmelu

35


JABŁKA Z KRUSZONKĄ

z lodami creme brulee i chrupiącym cynamonem

28


Informacja o alergenach i produktach powodujących nietolerancje pokarmowe

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

W naszej kuchni używane są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚĆI ALERGENÓW” lub 'MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY” wymienione w tabeli poniżej:

  • Zboża zawierające gluten - Pszenica, żyto, jęczmień, owies, mąka (wszystkie rodzaje), płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kuskus, kasza jęczmienna, gryczana, jaglana, makaron, bułka tarta, kawa inka, groszek ptysiowy, grzanki, biszkopty, pieczywo białe, bułki, otręby, ciasta, rodzynki

  • Mleko - Mleko, masło, jogurt, ser, twaróg, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, kisiel, budyń, wędlina

  • Jaja - Jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny, majonez, musy, sosy

  • Ryby - Ryby surowe-mrożone, przetworzone-konserwy rybne

  • Soja - grzanki

  • Seler - Seler jako korzeń, łodyga i liście

  • Gorczyca - Musztarda, wędliny, produkty mięsne, przyprawa carry, mieszanki przypraw

  • Nasiona sezamu - Ziarno sezamowe, masło sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki

  • Skorupiaki - Mule, małże

  • Orzechy - Krem orzechowy, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe

  • Dwutlenek siarki - Owoce suszone- w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela

  • Łubiny - Nasiona łubinu oraz mąki; występują w niektórych rodzajach chleba, kruchego ciasta i makaronu

  • Orzeszki ziemne - Masło arachidowe, bakalie

  • Mięczaki - Małże, ośmiornice, ostrygi, przegrzebki, ślimaki, kalmary, mątwy