69vnphim sex sexj88vn6969vn 123b5679 123b j88
MOBAR Food & Drinks

ŚNIADANIA W MO.

Śniadania jak i wszystkie potrawy w menu przyrządzamy od podstaw ze świeżych składników. Inspirację do tworzenia dań czerpiemy z każdego zakątka świata, co sprawia, że nasze jedzenie jest ciekawe, różnorodne i smaczne.

Śniadania w MO. to dla jednych już stały rytuał bez którego życie byłoby smutniejsze a dla innych interesujące odkrycie, że śniadania nie muszą być wcale nudne…

ŚNIADANIA W MO.

Serwujemy do godziny 14:00

TOST PULLED PORK

szarpana wieprzowina na maślanym toście własnego wypieku z serem cheddar, jajkiem sadzonym, żółtym sosem bbq, jabłkiem i ziołami

39


JAJKA PO TURECKU

jajka poszetowe na jogurcie greckim z bakłażanem, aromatycznym masłem z chilli i grillowanymi pitami

38


BUŁECZKI Z KREWETKAMI

bułeczki maślane naszego wypieku/ pasta jajeczna/ smażone krewetki/ sałata/ szczypiorek/ połowa karmelizowanej pomarańczy

46


PIECZONA KASZANKA

z burakiem i jabłkiem, sadzonym jajkiem, dressingiem miodowe chilli, orzechami, ziołami i maślanym pieczywem

38


TOST BANOFFEE

z mascarpone, karmelizowanym bananem i sosem toffee

38


TOST Z GUACAMOLE Z GROSZKU

guacamole z groszku i cukinii z jajkami poszetowymi i kolendrą

39


CREPES SUZETTE

francuskie naleśniki w karmelowo pomarańczowym sosie z chantilly z białej czekolady

36


FLAT BREAD Z LABNEH

z chorizo, grillowaną brzoskwinią, miodem i miętą

42


JAJECZNICA NA MAŚLE Z PARMEZANEM

jajecznica z trzech jajek, podawana na grzance z chleba naszego wypieku, masłem i miksem sałat i dressingiem

27


JAJECZNICA Z BOCZKIEM I CEBULĄ

jajecznica z trzech jajek, podawana z chlebem razowym naszego wypieku, masłem i miksem sałat i dressingiem

29


ZUPY

KREM Z CUKINII

z miętą, fetą i ziołami

25


PRZYSTAWKI

TATAR

z wołowiny, z żółtkiem, ogórkiem kiszonym, marynowaną czerwoną cebulką, musztardą francuską, kruszonymi orzeszkami, świeżym lubczykiem. Podawany z pieczywem własnego wypieku i masłem

45


PALONY BAKŁAŻAN

z labneh, tahini, oliwą chilli i pitą

35


KALAFIOR RAS EL HANOUT

z kremem z sera bursztyn z piklowaną cebulką i szczypiorkiem

38


DANIA GŁÓWNE

Dostępne od godziny 11:00

BURGER WOŁOWY

z sosem majonezowym z kiszonego ogórka, sałatą rzymską, grillowaną cebulą, pomidorową marmoladą i serem cheddar

52


DORADA

z kolorowymi pomidorkami, sosem z hiszpańskimi oliwkami, puree z białej fasoli i frytkami z parmezanem

69


ANTRYKOT

stek z antrykotu z masłem Café de Paris, kremowym puree ziemniaczanym, pieczoną cebulą, sosem z pieprzowym

145


KACZKA

pieczona pierś kaczki z sosem z buraka i wiśni, kremową kapustą włoską i marynowanymi pomidorkami

75


KOTLET Z WĘDZONEGO SELERA

z kremowym sosem z kaparami, cytryną, koperkiem i sałatką ziołową

55


KURCZAK

Pierś kurczaka z sosem caldo verde, chorizo, jarmużem i fasolką szparagową

67


MO.KACZKA

kanapka z szarpaną piersią kaczki, orientalną sałatką z marchewki, ogórka i rzodkiewki, sosem hoisin, majonezem limonkowym i świeżą kolendrą

58


PAPPARDELLE Z KREWETKAMI

w pikantnym sosie z kukurydzy z limonka i kolendrą

62


PULLED PORK

Burgery z szarpaną wieprzowiną i dodatkami. Dostępne są dwie wielkości: Standard ok 300g oraz King Size ok 500g

BBQ

ser żółty, sos bbq, coleslaw, pikle

42


NACHOS

ser żółty, nachosy, majonez jalapeno, sałata

42


MUSTARD&ONION

sos musztardowo-miodowy, cebula prażona, ogórek kiszony

40


ORIENTAL

orientalna sałatka, sezam, kolendra, sos hoisin, majonez limonkowy

43


FRYTKI

małe/ duże

KLASYCZNE

z majonezem

22


CAYENNE

z czosnkiem, natką i sriracha majo

23


ZIOŁOWE

z posypką ziołową i chimichurri majo

23


FRYTKI Z KREWETKAMI

z sosem aioli i kolendrą

39


DESERY

STICKY TOFFEE PUDDING

ciepłe ciasto bananowe z sosem tofi, karmelizowanym bananem i lodami śmietankowymi

32


CZEKOLADOWY TRIFLE

krem pralinowy z czekoladową truflą, lodami z palonego masła i orzechami laskowymi w karmelu

35


Informacja o alergenach i produktach powodujących nietolerancje pokarmowe

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

W naszej kuchni używane są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚĆI ALERGENÓW” lub 'MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY” wymienione w tabeli poniżej:

  • Zboża zawierające gluten - Pszenica, żyto, jęczmień, owies, mąka (wszystkie rodzaje), płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kuskus, kasza jęczmienna, gryczana, jaglana, makaron, bułka tarta, kawa inka, groszek ptysiowy, grzanki, biszkopty, pieczywo białe, bułki, otręby, ciasta, rodzynki

  • Mleko - Mleko, masło, jogurt, ser, twaróg, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, kisiel, budyń, wędlina

  • Jaja - Jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny, majonez, musy, sosy

  • Ryby - Ryby surowe-mrożone, przetworzone-konserwy rybne

  • Soja - grzanki

  • Seler - Seler jako korzeń, łodyga i liście

  • Gorczyca - Musztarda, wędliny, produkty mięsne, przyprawa carry, mieszanki przypraw

  • Nasiona sezamu - Ziarno sezamowe, masło sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki

  • Skorupiaki - Mule, małże

  • Orzechy - Krem orzechowy, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe

  • Dwutlenek siarki - Owoce suszone- w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela

  • Łubiny - Nasiona łubinu oraz mąki; występują w niektórych rodzajach chleba, kruchego ciasta i makaronu

  • Orzeszki ziemne - Masło arachidowe, bakalie

  • Mięczaki - Małże, ośmiornice, ostrygi, przegrzebki, ślimaki, kalmary, mątwy