ŚNIADANIA W MO.
Śniadania jak i wszystkie potrawy w menu przyrządzamy od podstaw ze świeżych składników. Inspirację do tworzenia dań czerpiemy z każdego zakątka świata, co sprawia, że nasze jedzenie jest ciekawe, różnorodne i smaczne.
Śniadania w MO. to dla jednych już stały rytuał bez którego życie byłoby smutniejsze a dla innych interesujące odkrycie, że śniadania nie muszą być wcale nudne…
ŚNIADANIA W MO.
Serwujemy do godziny 14:00 | |
---|---|
TOST Z ŁOPATKĄ WIEPRZOWĄ szarpana wieprzowina na maślanym toście własnego wypieku z serem cheddar, jajkiem sadzonym, żółtym sosem bbq, grillowanym porem i szczypiorkiem |
39 |
|
|
HASH BROWN chrupiący placek ziemniaczany z marmoladą z chorizo, kwaśną śmietaną, jajkami poszetowymi i sałatką z kopru włoskiego |
36 |
|
|
BUŁECZKI Z KREWETKAMI bułeczki maślane naszego wypieku/ pasta jajeczna/ smażone krewetki/ sałata/ szczypiorek/ połowa karmelizowanej pomarańczy |
38 |
|
|
PIECZONA KASZANKA z burakiem i jabłkiem, sadzonym jajkiem, dressingiem miodowe chilli, orzechami, ziołami i maślanym pieczywem |
36 |
|
|
TOST BURAK KOZI SER tost z razowego pieczywa z masłem sweet chilli, kozim serem, burakiem, orzechami laskowymi i rukolą |
32 |
|
|
JAJKA PO TURECKU jajka poszetowe na jogurcie greckim z sałatką z cukinii, mięty i pistacji, aromatycznym masłem z chilli i grillowanymi pitami |
34 |
|
|
CREPES SUZETTE francuskie naleśniki w karmelowo pomarańczowym sosie z chantilly z białej czekolady |
32 |
|
|
CHAŁKA chałka domowego wypieku z marmoladą z rabarbaru i hibiskusa, kremem chantilly, grejpfrutem i kruszonką z białej czekolady |
34 |
|
|
JAJECZNICA NA MAŚLE Z PARMEZANEM trzy jajka/ podawana na grzance z chleba naszego wypieku, masłem i miksem sałat i dressingiem |
25 |
|
|
JAJECZNICA Z BOCZKIEM I CEBULĄ trzy jajka/ podawana z chlebem razowym naszego wypieku, masłem i miksem sałat i dressingiem |
27 |
|
ZUPY
CHŁODNIK Z LUBCZYKU z winogronem i serem Taleggio |
25 |
|
|
KREM Z BIAŁYCH SZPARAGÓW z grzankami, parmezanem i brązowym masłem |
30 |
|
PRZYSTAWKI
TATAR z wołowiny, z żółtkiem, ogórkiem kiszonym, marynowaną czerwoną cebulką, musztardą francuską, kruszonymi orzeszkami, świeżym lubczykiem. Podawany z pieczywem własnego wypieku i masłem |
40 |
|
|
GRILLOWANE SZPARAGI z sosem Taleggio, cebulką balsamiczną i chrupiącymi ziemniakami |
39 |
|
|
POJMIDORY ałatka z kolorowych pomidorów z pastą z soczewicy, delikatnym dressingiem na bazie maślanki i fasolką mung |
28 |
|
|
BOCZEK CONFIT z gotowanymi liśćmi kapusty, brokułem bimi chrupiącą skórą i dressingiem z fermentowanego chilli |
43 |
|
|
PIECZYWO NA ZAKWASIE |
15 |
|
|
SAŁATKA MANGO z pieczonym batatem, orzechami w karmelu, delikatnym dressingiem curry, kokosem i prażonymi płatkami ryżowymi |
42 |
|
MAKARONY
JAGNIĘCINA wolno pieczona noga jagnięca z perłowym kuskusem, kozim serem, granatem, miętą i kiszoną czerwoną cebulą |
65 |
|
|
AGNOLOTTI włoskie agnolotti z serem ricotta, sosem z kiszonych pomidorów, rukolą i parmezanem |
55 |
|
DANIA GŁÓWNE
Dostępne od godziny 11:00 | |
---|---|
BURGER WOŁOWY z sosem serowym, sałatą rzymską, pomidorem, ogórkiem kiszonym, czerwoną cebulą, majonezem aioli, cheddarem irlandzkim i chipsem z tapioki |
49 |
|
|
LABRAKS AU PISTOU okoń morski z wiosennymi warzywami w delikatnym wywarze i bazyliowym pesto |
69 |
|
|
WIOSENNY CEZAR liście sałaty rzymskiej, zielony sos cezar, pieczony kurczak, boczek, maślane grzanki, groszek cukrowy zioła |
48 |
|
|
KACZKA CONFIT udko z kaczki z domową pyzą, kapustą z pistacjami i marmoladą ratatouille |
69 |
|
|
KALAFIOR PANKO marynowany stek z kalafiora, smażony w panko z porem, grillowanym szczypiorem, karmelizowanym puree z kalafiora i salsą verde |
55 |
|
|
ANTRYKOT BLACK ANGUS (350G) z sosem pieprzowym, ziemniaczanym hash brown i sałata rzymską z parmezanowym dressingiem |
150 |
|
PULLED PORK
Burgery z szarpaną wieprzowiną i dodatkami. Dostępne są dwie wielkości: Standard ok 300g oraz King Size ok 500g | |
---|---|
BBQ ser żółty, sos bbq, coleslaw, pikle |
37/ 42 |
|
|
NACHOS ser żółty, nachosy, majonez jalapeno, sałata |
37/ 42 |
|
|
CHEESE ser żółty, sos serowy, ser lazur, świeże zioła |
38/ 43 |
|
|
MUSTARD&ONION sos musztardowo-miodowy, cebula prażona, ogórek kiszony |
35/40 |
|
|
HOT&SPICY sos serowy, jalapeno, bekon, sriracha, sałata |
38/43 |
|
|
CHORIZO pomidorowe chutney, chorizo, majonez aioli, sałata |
38/43 |
|
|
ORIENTAL orientalna sałatka, sezam, kolendra, sos hoisin, majonez limonkowy |
38/43 |
|
FRYTKI
małe/ duże | |
---|---|
KLASYCZNE z majonezem |
15/22 |
|
|
CAYENNE z czosnkiem, natką i sriracha majo |
17/23 |
|
|
ZIOŁOWE z posypką ziołową i chimichurri majo |
17/23 |
|
|
SEROWE z sosem serowym i szczypiorkiem |
18/23 |
|
|
PARMEZAN frytki z tartym parmezanem i natką |
19/24 |
|
|
FRYTKI Z KREWETKAMI z sosem aioli i kolendrą |
29/39 |
|
DESERY
STICKY TOFFEE PUDDING ciepłe ciasto bananowe z sosem tofi, karmelizowanym bananem i lodami śmietankowymi |
30 |
|
|
TIRAMISU krem mascarpone, domowe biscotti nasączone w espresso i likierze disaronno, kakao i orzech laskowy |
30 |
|
|
ANANASOWY TRIFLE z kremem kokosowym z białą czekoladą, chlebowym puddingiem, pistacjami i lodami |
30 |
|
|
LODY ŚMIETANKOWE z puree z marakui, miodem z limonką |
28 |
|
LEMODŻUSTY
Domowe lemoniady z owocowym puree własnego wyrobu | |
---|---|
CYTRYNA Z TYMIANKIEM |
17 |
|
|
GRAPEFRUIT Z YERBA MATE |
17 |
|
|
TRUSKAWKA Z MIĘTĄ |
17 |
|
|
MANGO Z BAZYLIĄ |
17 |
|
|
WIŚNIA Z WANILIĄ |
17 |
|
NAPOJE ŚNIADANIOWE
Oferta śniadaniowa dostępna do godziny 14:00 | |
---|---|
ENERGETIC BANANA COFFEE banan, masło orzechowe, syrop klonowy, espresso, mleko |
25 |
|
|
PASSION FRUIT & ORANGE PUNCH puree z marakuji, sok pomarańczowy, syrop imbirowy, sok z limonki, woda gazowana |
18 |
|
HERBATY
CZARNA |
13 |
|
|
EARL GREY |
13 |
|
|
ZIELONA z cytryną, kawałkami ananasa, trawą cytrynową i pomarańczą |
14 |
|
|
ZIELONA KLASYCZNA Sencha |
13 |
|
|
ZIELONA z prażonym ryżem |
14 |
|
|
OWOCOWA hibiskus, rodzynki, jabłko, malina, głóg, aronia, jarzębina, róża |
14 |
|
|
ROOIBOS |
13 |
|
|
NAPAR herbata czarna albo zielona z pomarańczą, cytryną, imbirem, goździkami, anyżem i miodem |
17 |
|
|
HERBATA Z RUMEM cynamonowa herbata z cytryną, pomarańczą i miodem |
27 |
|
KAWY
ESPRESSO |
11 |
|
|
ESPRESSO DOPPIO |
12 |
|
|
CZARNA |
13 |
|
|
BIAŁA |
13 |
|
|
FLAT WHITE |
16 |
|
|
CAPPUCCINO |
14 |
|
|
LATTE |
17 |
|
|
KAWA MROŻONA Z MLEKIEM |
17 |
|
|
DUŻA KAWA ŚNIADANIOWA oferta śniadaniowa |
18 |
|
|
TONIC ESPRESSO tonic Kinley, espresso, limonka, mięta |
18 |
|
|
ORZESZEK kawa mrożona, mleko, soplica orzechowa, orzeszki |
22 |
|
|
ESPRESSO MARTINI espresso, wódka, Kahlua, syrop cukrowy |
30 |
|
DRINKI ŚNIADANIOWE
Oferta śniadaniowa | |
---|---|
MIMOSA prosecco, sok pomarańczowy |
18 |
|
|
LIMONCELLO SPRITZ prosecco/ limoncello/ woda gazowana/ syrop z szałwii/ sok z cytryny |
30 |
|
|
HIBISKUS PROSECCO gin, prosecco, syrop z hibiskusa, limonka |
30 |
|
MO.DRINKI
PASSION FRUIT GIN gin, puree z marakuji, syrop cukrowy, chilli, limonka |
32 |
|
|
PORNSTAR MARTINI wódka, puree z marakui, syrop waniliowy, sok z limonki, prosecco |
35 |
|
|
COCO APEROL aperol/ Martini Dry/ sok z grejpfruta/ limonka/ syrop kokosowy/ prosecco |
34 |
|
|
MO.MATE cachaca, jagermeister, sok z cytrusów, werbena cytrynowa, yerba mate, woda gazowana |
34 |
|
|
GRAPEFRUIT SPRITZ wódka/ sok grejpfrutowy/ syrop z rozmarynu/ sok z cytryny/ prosecco |
32 |
|
|
CREAM COCONUT MOJITO rum/ likier kokosowy/ mleczko kokosowe/ sok z limonki/ syrop miętowy |
34 |
|
|
SAGE BURBON burbon/ sok z cytryny/ syrop z szałwii |
32 |
|
|
SMOKED PEACH MAPLE BURBON angoustura/ likier brzoskwiniowy/ syrop klonowy/ sok z cytryny/ puree z brzoskwini |
34 |
|
DRINKI KLASYCZNE
APEROL SPRITZ aperol, prosecco, pomarańcz, woda gazowana |
31 |
|
|
TOM COLLINS gin/ sok z cytryny/ syrop cukrowy/ woda gazowana |
29 |
|
|
OLD FASHIONED burbon, cukier trzcinowy, angoustura, skórka pomarańczy |
32 |
|
|
NEGRONI Martini Rosso, gin, Campari, skórka pomarańczy |
35 |
|
|
OLD CUBAN złoty rum, sok z limonki, syrop cukrowy, prosecco |
32 |
|
|
MOJITO rum Bacardi, syrop miętowy, limonka, mięta |
31 |
|
|
CUBA LIBRE rum Bacardi Carta Oro, limonka, cocacola |
28 |
|
|
WHISKY SOUR burbon, białko z jajka, cytryna, syrop cukrowy |
30 |
|
|
WÓDKA SOUR wódka, białko z jajka, cytryna, syrop cukrowy |
28 |
|
|
MARTINI BIANCO TONIC |
29 |
|
|
MARTINI ROSSO TONIC |
29 |
|
|
MARTINI FIERO TONIC |
29 |
|
PIWA
Oferujemy duży zakres różnych gatunków piwa. Oferta piw dostępna jest na miejscu w restauracji. |
---|
WINO
Kieliszek 120 ml/ butelka | |
---|---|
WINO DOMU BIAŁE |
17/69 |
|
|
WINO DOMU CZERWONE |
17/69 |
|
|
PROSECCO |
17/80 |
|
|
GRZANE WINO |
26 |
|
WINO NA BUTELKI BIAŁE
Kieliszek 120 ml/ butelka | |
---|---|
GUIGAS VINHO VERDE Portugalia, Minho |
20/80 |
|
|
RIESLING KABINETT TROCKEN Niemcy, Rheingau |
23/100 |
|
|
PURE EST VERDEJO Hiszpania, Walencja |
80 |
|
|
LUCCARELLI SALENTO Włochy, Apulia |
85 |
|
|
SOLARIS TURNAU Polska, Zachodniopomorskie |
130 |
|
WINO NA BUTELKI CZERWONE
Kieliszek 120 ml/ butelka | |
---|---|
LUCCARELLI PRIMITIVO PUGLIA Włochy, Apulia |
22/90 |
|
|
PURE EST TEMPRANILLO Hiszpania, Walencja |
80 |
|
|
LUMA NERO D’AVOLA Włochy, Sycylia |
100 |
|
|
FAMIGLIA BIANCHI MALBEC Argentyna, Mendoza |
120 |
|
|
PINOT NOIR Bouchard Aine & Fils, Francja, Burgundia |
100 |
|
SZAMPAN
MOSAÏQUE BRUT CHAMPAGNE Jacquart |
290 |
|
|
MOET & CHARDON BRUT |
350 |
|
|
MOET & CHARDON ROSE |
390 |
|
ALKOHOL
40 ml/ butelka 0,7 l | |
---|---|
CAPITAN MORGAN |
14 |
|
|
BACARDI |
15 |
|
|
BACARDI ANAJO |
24 |
|
|
ZACAPA 23 YO |
38 |
|
|
KRAKEN |
24 |
|
|
WHISKY |
0 |
|
|
BALLANTINES FINEST |
14/210 |
|
|
BALLANTINES 7 YO |
18 |
|
|
BALLANTINES 12YO |
22 |
|
|
JAMESON |
15 |
|
|
MONKEY SHOULDER |
24 |
|
|
J&B |
16 |
|
|
JOHNNIE WALKER Black Label |
22 |
|
|
DEWAR'S 12YO |
25 |
|
|
CHIVAS REGAL 12YO |
20 |
|
|
SINGLE MALT WHISKY |
0 |
|
|
GLENFIDDICH 12YO |
32 |
|
|
GLENFIDDICH 15YO |
38 |
|
|
ARDBERG 10YO |
34 |
|
|
LAPHROAIG 10YO |
39 |
|
|
TALISKER 10YO |
29 |
|
|
GLENLIVET 12YO |
28 |
|
|
GLENLIVET 18YO |
48 |
|
|
SEXTON |
25 |
|
|
WHISKEY/ BURBON |
0 |
|
|
JIM BEAM |
18 |
|
|
JACK DANIEL'S |
18/280 |
|
|
GENTELMAN JACK |
25 |
|
|
JACK DANIEL'S Single Barrel |
37 |
|
|
MARKER'S MARK |
24 |
|
|
COGNAC/BRANDY |
0 |
|
|
TORRES |
17 |
|
|
METAXA 5 |
15 |
|
|
METAXA 12 |
28 |
|
|
KARAVA CINNAMON |
30 |
|
|
HENNESSY VS |
30 |
|
|
HENNESSY V.S.O.P. |
39 |
|
|
GIN |
0 |
|
|
SEAGRAM'S |
13 |
|
|
HENDRICK'S |
28 |
|
|
BOMBAY SAPPHIRE |
23 |
|
|
OPHIR |
25 |
|
|
ROKU |
21 |
|
|
HAYMAN'S LONDON DRY |
23 |
|
|
HAYMAN'S SLOE |
22 |
|
|
MARE |
30 |
|
|
DAMRAK |
20 |
|
|
DAMRAK VIRGIN 0% |
13 |
|
|
MASURIA ROOT |
20 |
|
|
POLISH FOREST |
22 |
|
|
BULDOG |
22 |
|
|
BACUR |
25 |
|
|
BOTANIST |
32 |
|
|
BACZEWSKI |
17 |
|
|
TEQUILA |
0 |
|
|
OLMECA |
20 |
|
|
OLMECA GOLD |
23 |
|
|
WÓDKA |
0 |
|
|
SOPLICA orzech/ malina/ mirabelka/ pigwa/ cytryna/ jagoda/ wiśnia/ śliwka/ jabłko |
9 |
|
|
WYBOROWA |
10 /110 - 0,5l/ 160 - 0,7l |
|
|
FINLANDIA |
12 /130 - 0,5l/ 180 - 0,7l |
|
|
ŻOŁĄDKOWA |
10 |
|
|
ŻUBRÓWKA |
10 |
|
|
ŻUBRÓWKA CZARNA |
12 |
|
Informacja o alergenach i produktach powodujących nietolerancje pokarmowe
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
W naszej kuchni używane są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚĆI ALERGENÓW” lub 'MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY” wymienione w tabeli poniżej:
-
Zboża zawierające gluten - Pszenica, żyto, jęczmień, owies, mąka (wszystkie rodzaje), płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kuskus, kasza jęczmienna, gryczana, jaglana, makaron, bułka tarta, kawa inka, groszek ptysiowy, grzanki, biszkopty, pieczywo białe, bułki, otręby, ciasta, rodzynki
-
Mleko - Mleko, masło, jogurt, ser, twaróg, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, kisiel, budyń, wędlina
-
Jaja - Jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny, majonez, musy, sosy
-
Ryby - Ryby surowe-mrożone, przetworzone-konserwy rybne
-
Soja - grzanki
-
Seler - Seler jako korzeń, łodyga i liście
-
Gorczyca - Musztarda, wędliny, produkty mięsne, przyprawa carry, mieszanki przypraw
-
Nasiona sezamu - Ziarno sezamowe, masło sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki
-
Skorupiaki - Mule, małże
-
Orzechy - Krem orzechowy, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe
-
Dwutlenek siarki - Owoce suszone- w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela
-
Łubiny - Nasiona łubinu oraz mąki; występują w niektórych rodzajach chleba, kruchego ciasta i makaronu
-
Orzeszki ziemne - Masło arachidowe, bakalie
-
Mięczaki - Małże, ośmiornice, ostrygi, przegrzebki, ślimaki, kalmary, mątwy