


ŚNIADANIA W MO.
Śniadania jak i wszystkie potrawy w menu przyrządzamy od podstaw ze świeżych składników. Inspirację do tworzenia dań czerpiemy z każdego zakątka świata, co sprawia, że nasze jedzenie jest ciekawe, różnorodne i smaczne.
Śniadania w MO. to dla jednych już stały rytuał bez którego życie byłoby smutniejsze a dla innych interesujące odkrycie, że śniadania nie muszą być wcale nudne…
ŚNIADANIA W MO.
Serwujemy do godziny 14:00 | |
---|---|
TOST PULLED PORK szarpana wieprzowina na maślanym toście własnego wypieku z serem cheddar, jajkiem sadzonym, żółtym sosem bbq, jabłkiem i ziołami |
39 |
|
|
JAJKA PO TURECKU jajka poszetowe na jogurcie greckim z bakłażanem, aromatycznym masłem z chilli i grillowanymi pitami |
38 |
|
|
BUŁECZKI Z KREWETKAMI bułeczki maślane naszego wypieku/ pasta jajeczna/ smażone krewetki/ sałata/ szczypiorek/ połowa karmelizowanej pomarańczy |
46 |
|
|
PIECZONA KASZANKA z burakiem i jabłkiem, sadzonym jajkiem, dressingiem miodowe chilli, orzechami, ziołami i maślanym pieczywem |
38 |
|
|
TOST BANOFFEE z mascarpone, karmelizowanym bananem i sosem toffee |
38 |
|
|
TOST Z GUACAMOLE Z GROSZKU guacamole z groszku i cukinii z jajkami poszetowymi i kolendrą |
39 |
|
|
CREPES SUZETTE francuskie naleśniki w karmelowo pomarańczowym sosie z chantilly z białej czekolady |
36 |
|
|
FLAT BREAD Z LABNEH z chorizo, grillowaną brzoskwinią, miodem i miętą |
42 |
|
|
JAJECZNICA NA MAŚLE Z PARMEZANEM jajecznica z trzech jajek, podawana na grzance z chleba naszego wypieku, masłem i miksem sałat i dressingiem |
27 |
|
|
JAJECZNICA Z BOCZKIEM I CEBULĄ jajecznica z trzech jajek, podawana z chlebem razowym naszego wypieku, masłem i miksem sałat i dressingiem |
29 |
|
ZUPY
KREM Z CUKINII z miętą, fetą i ziołami |
25 |
|
PRZYSTAWKI
TATAR z wołowiny, z żółtkiem, ogórkiem kiszonym, marynowaną czerwoną cebulką, musztardą francuską, kruszonymi orzeszkami, świeżym lubczykiem. Podawany z pieczywem własnego wypieku i masłem |
45 |
|
|
PALONY BAKŁAŻAN z labneh, tahini, oliwą chilli i pitą |
35 |
|
|
KALAFIOR RAS EL HANOUT z kremem z sera bursztyn z piklowaną cebulką i szczypiorkiem |
38 |
|
DANIA GŁÓWNE
Dostępne od godziny 11:00 | |
---|---|
BURGER WOŁOWY z sosem majonezowym z kiszonego ogórka, sałatą rzymską, grillowaną cebulą, pomidorową marmoladą i serem cheddar |
52 |
|
|
DORADA z kolorowymi pomidorkami, sosem z hiszpańskimi oliwkami, puree z białej fasoli i frytkami z parmezanem |
69 |
|
|
ANTRYKOT stek z antrykotu z masłem Café de Paris, kremowym puree ziemniaczanym, pieczoną cebulą, sosem z pieprzowym |
145 |
|
|
KACZKA pieczona pierś kaczki z sosem z buraka i wiśni, kremową kapustą włoską i marynowanymi pomidorkami |
75 |
|
|
KOTLET Z WĘDZONEGO SELERA z kremowym sosem z kaparami, cytryną, koperkiem i sałatką ziołową |
55 |
|
|
KURCZAK Pierś kurczaka z sosem caldo verde, chorizo, jarmużem i fasolką szparagową |
67 |
|
|
MO.KACZKA kanapka z szarpaną piersią kaczki, orientalną sałatką z marchewki, ogórka i rzodkiewki, sosem hoisin, majonezem limonkowym i świeżą kolendrą |
58 |
|
|
PAPPARDELLE Z KREWETKAMI w pikantnym sosie z kukurydzy z limonka i kolendrą |
62 |
|
PULLED PORK
Burgery z szarpaną wieprzowiną i dodatkami. Dostępne są dwie wielkości: Standard ok 300g oraz King Size ok 500g | |
---|---|
BBQ ser żółty, sos bbq, coleslaw, pikle |
42 |
|
|
NACHOS ser żółty, nachosy, majonez jalapeno, sałata |
42 |
|
|
MUSTARD&ONION sos musztardowo-miodowy, cebula prażona, ogórek kiszony |
40 |
|
|
ORIENTAL orientalna sałatka, sezam, kolendra, sos hoisin, majonez limonkowy |
43 |
|
FRYTKI
małe/ duże | |
---|---|
KLASYCZNE z majonezem |
22 |
|
|
CAYENNE z czosnkiem, natką i sriracha majo |
23 |
|
|
ZIOŁOWE z posypką ziołową i chimichurri majo |
23 |
|
|
FRYTKI Z KREWETKAMI z sosem aioli i kolendrą |
39 |
|
DESERY
STICKY TOFFEE PUDDING ciepłe ciasto bananowe z sosem tofi, karmelizowanym bananem i lodami śmietankowymi |
32 |
|
|
CZEKOLADOWY TRIFLE krem pralinowy z czekoladową truflą, lodami z palonego masła i orzechami laskowymi w karmelu |
35 |
|
Informacja o alergenach i produktach powodujących nietolerancje pokarmowe
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
W naszej kuchni używane są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚĆI ALERGENÓW” lub 'MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY” wymienione w tabeli poniżej:
-
Zboża zawierające gluten - Pszenica, żyto, jęczmień, owies, mąka (wszystkie rodzaje), płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kuskus, kasza jęczmienna, gryczana, jaglana, makaron, bułka tarta, kawa inka, groszek ptysiowy, grzanki, biszkopty, pieczywo białe, bułki, otręby, ciasta, rodzynki
-
Mleko - Mleko, masło, jogurt, ser, twaróg, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, kisiel, budyń, wędlina
-
Jaja - Jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny, majonez, musy, sosy
-
Ryby - Ryby surowe-mrożone, przetworzone-konserwy rybne
-
Soja - grzanki
-
Seler - Seler jako korzeń, łodyga i liście
-
Gorczyca - Musztarda, wędliny, produkty mięsne, przyprawa carry, mieszanki przypraw
-
Nasiona sezamu - Ziarno sezamowe, masło sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki
-
Skorupiaki - Mule, małże
-
Orzechy - Krem orzechowy, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe
-
Dwutlenek siarki - Owoce suszone- w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela
-
Łubiny - Nasiona łubinu oraz mąki; występują w niektórych rodzajach chleba, kruchego ciasta i makaronu
-
Orzeszki ziemne - Masło arachidowe, bakalie
-
Mięczaki - Małże, ośmiornice, ostrygi, przegrzebki, ślimaki, kalmary, mątwy